Szakmai munkáink

KEOP 6.1.0/B

KEOP 6.1.0/B – A fenntartható életmódot és az ehhez kapcsolódó viselkedésmintákat ösztönző kampányok (szemléletformálás, informálás, képzés) pályázaton részvétel.

A pályázat célja a fenntartható életmód és az ehhez kapcsolódó viselkedésminták elterjesztése információs eszközök (szemléletformálás, tájékoztatás, képzés stb.) segítségével. Így cél a fogyasztók környezettudatosságának, környezetkultúrájának és környezet-etikájának fejlesztése, főleg a mindennapi élet területén (táplálkozás, háztartás, munkahely, közlekedés és szabadidő), a fenntarthatóbb választási lehetőségekről szóló információs kampányokkal, közösségi együttműködések megvalósításával.

A pályázat konkrét célja a kompetens és felelős fogyasztói magatartás elterjedésének segítése, a fenntartható életmód értékeinek és eszközeinek széleskörű elterjesztése, a környezeti tanácsadók módszertani kultúrájának korszerűsítése, és jobb hozzáférés biztosítása a fenntarthatóság tanulásának nem iskolai formáihoz. A civil szféra, az oktatási szektor, a tudományos szféra együttműködésének eredményeként a legszélesebb körben kell tudatosítani a fenntarthatóság értékrendjét, ismertté tenni a fenntartható alternatívákat, használatuk módját, és megismertetni a fogyasztás környezeti hatásait.

Kezdődjön a nyár a környezettudatosság jegyében

 

Alapítványunk a Kurfli Közhasznú Kulturális Egyesülettel együttműködve megvalósítóként részt vett a „Specifikus környezettudatosság a Bakony szívében” című pályázaton, ahol 2013-ban a zirci térségben a környezettudatos életmód bemutatása, a környezettudatos viselkedésmód népszerűsítése és elterjesztése a cél, elsősorban a gyermekek körében, akik a jövő generációját képviselik.

Pályázati tanácsadás

Egri Közszolgáltatások Városi Intézménye részére pályázati tanácsadást végeztünk 2011-ben.