Család és KarrierPONT Győrben

A Szülők Háza-Győr Konzorcium sikerrel pályázott az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett EFOP-1.2.9-17 kódszámú „Nők a családban és a munkahelyen” című felhívásra. A projekt az Európai Szociális Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

Kedvezményezett neve: Szülők Háza-Győr Konzorcium
Konzorcium tagok: Kommunió Alapítvány, Szülők Háza Alapítvány, Család- és Gyermekjóléti Központ, Győr
Projekt címe: Szülők Háza Nő-Köz-Pont Győrben
Projekt azonosító száma: EFOP-1.2.9-17-2017-00091
A szerződött támogatás összege: 199.999.872 Ft
A támogatás mértéke: 100%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020. 10. 31.

A Szülők Háza Nő-Köz-Pont létrehozása Győrben című projekt a Kommunió Alapítvány kezdeményezése egy olyan térségi munkaerőpiaci állapot kialakítására, amely a helyi megoldásokra és együttműködésekre alapozva megkönnyíti az atipikus munkavállalást és a munkaerőpiaci szempontból hátrányos helyzetű nők munkaerőpiacra való gyorsabb visszatérését. Csakis e célok elérése által javulhat a nők munkaerőpiaci helyzete mellett fenntartható módon a családok anyagi helyzete, illetve a kisgyermekes anyák társadalmi presztízse, mentálhigiénés állapota és önbecsülése is.

 

Az EFOP-1.2.9-17 Nők a családban és a munkahelyen pályázat keretében 2018 év végéig 71 Család és KarrierPONT nyílik meg Magyarország területén.
Büszkék vagyunk rá, hogy ezek közül az egyik a győri Szülők Háza Család és KarrierPONT!

A központ 2018. július 3-án sikeresen teljesítette az auditot! Nagy munka áll mögöttünk, de a Család és KarrierPONT megnyitásával a tényleges segítő tevékenység még csak most kezdődik!

Munkatársaink

Juhász Lilla

Juhász Lilla

Projektmenedzser

Regős Judit

Regős Judit

Szakmai vezető

Pető Ferenc

Pető Ferenc

Pénzügyi vezető

CSALÁD ÉS KARRIER PONT

Kőrösi Bernadett

Kőrösi Bernadett

Család és KarrierPONT vezető

Arnóczky Zsófia

Arnóczky Zsófia

Humán asszisztens

Borók Boglárka

Borók Boglárka

Humán asszisztens

KÉPZŐK

Erdősi Ditte

Erdősi Ditte

Fazekas Csilla

Fazekas Csilla

Neményi Eszter

Neményi Eszter

Mentálhigiénés tanácsadó

Bérczi Krisztina

Bérczi Krisztina

FELNŐTTKÉPZÉSI SZAKÉRTŐK

Hilbert Edina

Hilbert Edina

Felnőttképzési szakértő

Krébesz Andrea

Krébesz Andrea

Képzési asszisztens

Rónai Renáta

Rónai Renáta

Rendezvény szervező

VIDEÓTÁR

Az alábbi linken beszélgetéseket nézhetsz meg, amelyben elsősorban nőkről és családokról esik szó a munkavállalás, az énidő, a vállalkozás indítás vagy működtetés szemszögéből. Neked szeretnénk segíteni olyan példák bemutatásával, akik erőt, mintát adnak neked is, hogy nőként, anyaként, társként és vezetőként is helyt lehet állni, ma, Magyarországon!

A megtekintés előtt, kérjük add meg nevedet és e-mail címedet, amelyet a hatályos szabályok szerint kezelünk, amit az Adatvédelmi Szabályzatunkban rögzítettünk. Adataidat azért kérjük el, mert az elkészített videókat az EFOP-1.2.9.-2017-00091 számú pályázat keretében valósítottuk meg, Magyarország Kormánya és az Európai Unió társfinanszírozásában, és a pályázat kiírója felé igazolással tartozunk.

Így csináljuk mi!

Kerekasztal a női foglalkoztatásban kiemelt szereppel bíró országos és helyi szervezetekkel, szakmai kamarákkal, vállalkozó szervezetekkel

Rugalmas munkavállalás

Atipikus foglalkoztatási formák és rugalmas munkaszervezési módok helyben való elterjesztésének ösztönzése, elfogadottságának erősítése

Mi így teszünk a nőkért

Nők a társadalmi és gazdasági szerepvállalásban rejlő lehetőségek és előnyök helyi bemutatása

Nők az üzletben

A nők a vidékfejlesztésben, térségfejlesztésben, gazdaságfejlesztésben betöltendő szerepének, új illetve hagyományos ágazatokban és szakterületeken kínálkozó lehetőségeinek, megvalósított, működő jó gyakorlatok bemutatása, terjesztése nőknek és lányoknak

E-LEARNING TANANYAGOK

Rovatunkban több, engedélyeztetett képzést találsz online formában. A képzések engedélyszámait a képzés neve mellett találod. A képzések több modulból állnak, amelyeknek az elvégzése után Tanúsítványt adunk neked. Egy vagy több képzést is elvégezhetsz, ez csak rajtad múlik. Mi a képzéseket 2021. március 31-ig ingyenesen biztosítjuk Neked, de fontos tudnod, hogy az anyagok regisztrációhoz kötöttek. Az oktatási témák, amiket neked fejlesztettünk:

SAJTÓMEGJELENÉSEK

A pályázatunk céljait bemutató sajtó megjelenéseket gyűjtöttük ezen az oldalon egy csokorba. Olvassátok, nézzétek meg, hogy projektünkkel kiket, milyen módon segítünk, támogatunk a három év alatt.

 

2020.

2020.02.01.

https://www.kisalfold.hu/programok/szulok-haza-csalad-es-karrierpont-programok/

2020.03.31.

Digitális bölcsőde a covid ideje alatt

https://www.gyorplusz.hu/gyor/digitalis-bolcsode-indult-a-szulok-hazaban/

2020.07.20. Sláger Rádió 

www.gyor.hu

PROGRAMJAINK

 

A Család és KarrierPONT-ban szerveződő programjainkról olvashattok ebben a rovatban. Saját szervezésű eseményeinkről vagy mások által szervezett rendezvényeken való részvételünkről tájékoztatunk Benneteket itt.

2021

 

Állásajánlatok

 

SZÜLŐK HÁZA CSERE-BERE PLATFORM

 

A Szülők Boltja csere-bere platformot azért hoztuk létre, hogy a Győrben és Győr környékén élők egymással ingyenesen tudjanak szolgáltatásokat cserélni. Célunk az érintettek összekapcsolása, a kérések-lehetőségek megmutatása és a csere-bere szolgáltatás lehetőségének igénybe vétele.
A csere-bere önkéntes alapon működik, a szolgáltatásokat online vagy a Család és KarrierPONT-ban közzétéve lehet megadni. A platform mindenki számára ingyenesen vehető igénybe, önkéntes alapú, pénzmozgás nincs a platformot igénybe vevők között, kizárólag csere-bere lehetőséget ad felület.
A Szülők Boltja csere-bere platformon elsősorban az alábbi szolgáltatások megjelenését lehet elérni:

  • gyermekek és más családtagok ellátásához kapcsolódó gyermekfelügyeleti és egyéb
    háztartást segítő szolgáltatások nyújtása
  • munkamagánélet összehangolását, szervezését elősegítő gyermekfelügyeleti és egyéb
    háztartást segítő szolgáltatások nyújtása
  • otthonokban segítő önkéntes szolgáltatások nyújtása
  • pótnagyi szolgálat, nagyi tábor kialakításának támogatása;
  • egymás kölcsönös kisegítésének koordinálása a háztartási munkák, bevásárlás, ügyintézés, stb. kapcsán.

Elérhető itt.